The Key

Sleutels hoef je niet te gebruiken. Als je de deuren liever dicht wilt laten: dat mag!

Maar als je wel wilt weten wat de sleutels van je geloof zijn, en hoe je ze moet gebruiken, gaan er deuren voor je open…………..

Dit bijbel leert je waar je die sleutels kunt vinden en hoe je ze kunt omdraaien in je eigen leven. Welke keuzes je kunt maken.

De sleutel van Gods schatkamers heeft een heel eenvoudige code: Christus.

Als je een relatie met God wilt opbouwen, moet je beginnen met naar Hem te luisteren. God zegt inderdaad iets. Hij spreekt in zijn Woord, de Bijbel.

 

Dat betekent niet dat je zomaar kunt aflezen wat Gods wil voor jouw leven is. Er komt bij wijze van spreken geen email van God in jouw hotmail inbox.

De wereld is soms vreselijk ingewikkeld. Je moet allerlei keuzes maken, en soms valt er niets te kiezen en daar wordt het ook niet makkelijker van. Maar de sleutel is veel dichterbij dan je had gedacht: in je eigen hart.

 

God neemt mensen in zijn school. Jezus is de Meester, de Leraar. En Hij is ook de inhoud van de lessen. Het kan zomaar zijn dat je ineens examen moet doen. De school van God is fun, te gek, gaaf, maar dat is niet alles wat erover te zeggen is. Je hoeft er niets uit te voeren! Maar als je ineens in je leven voor een ontzettend zware opgave staat, moet je niet dan pas in paniek bedenken dat je van God voor zulke situaties lessen had meegekregen.

 

God wil ons leren wie Hij is en wat Hij ons allemaal gegeven heeft, en we moeten ook leren wie wij zijn. We hebben een Boek: de Bijbel, zijn Woord. We hebben verder praktijklessen, iedere dag weer opnieuw, 24 uur per dag. Examens zijn er wel, maar een einddiploma krijg je nooit.

 

Sleutels hoef je niet te gebruiken.

Als je de deur liever dicht wilt laten: dat mag. No problem. Zelf weten………………

Maar zoek je bijbel eens op, veeg 'm eens schoon, bekijk hem eens aan alle kanten, doe hem een keertje open en ……………….. The Key?!

Welkom

Nieuwe viering