Doen, durf of Waarheid?

Wie kent het spelletje niet? Bij doen moet je één of andere gekke opdracht doen en bij waarheid móét je de waarheid vertellen.

Maar met ons thema willen we wat anders duidelijk maken.

 

Geloven is te vergelijken met het springen van een duikplank met een blinddoek om. Voordat je springt, zul je er nooit zeker van zijn dat de mensen die al gesprongen zijn, de waarheid spreken. Maar als je springt, zul je merken dat het water er is en dat ze gelijk hebben. Zo is het ook met geloven: je moet springen en je zult merken dat God bestaat.

 

Iemand zei eens: ‘geloven is als een sprong. Met je verstand alleen kom je er niet. Het is een kwestie van durven vertrouwen. Je over te geven aan God.” Bovenop een bouwvallige muur waren eens twee jongens aan het spelen. Levensgevaarlijk dus. Op een gegeven moment wilde ze naar beneden, maar ze durfden niet. Gelukkig kwam er een man langs. Hij stelde ze gerust en zei: ‘Spring maar één voor één, dan vang ik jullie wel op.’ De ene jongen sprong, de ander durfde niet en bleef vertwijfeld op de muur staan. Waarom denk je dat die ene jongen wél en de andere niet sprong? De jongen die sprong, viel in de armen van zijn vader!

 

Je moet het maar durven, je moet het maar doen, voor God kiezen. En wie zegt dat de bijbel de waarheid zegt? Wie zegt dat God bestaat?

 

Je moet het durven, je moet het doen, voor God kiezen, en dan zul je ervaren dat hij waarheid is, en dat hij bestaat!

 

Iets terug doen voor God

 

God doet zoveel voor mij dat ik graag iets voor Hem terug zou willen doen. Maar wat dat dan zou moeten zijn, weet ik niet. Vroeger had ik best een grootse voorstelling van ‘iets voor God doen’. Toch denk ik dat hij je ook in je dagelijks leven gewoon al gebruikt zoals je bent. In je contact met anderen. Wat je uitstraalt van je eigen geloof. Door je manier van leven. Misschien doe je al een heleboel zonder dat je je dat bewust bent…..

Welkom