Kerst? De ballen!!

Waar draait het eigenlijk om met kerst?

Ieder heeft zijn eigen ideen erbij.

De n baalt van al dat zoete gedoe van kindje, kribje, boompje, etentje en vrede op aarde, terwijl er geen vrede is. Die roept: "mij niet gezien" oftewel Kerst? De Ballen!

De ander vindt kerst prachtig met al die mooie lampjes en gekleurde ballen waarin de gelukkige gezichtjes weerspiegeld worden en bedankt al ver voor kerst in welke kleurstelling de boom en de ballen dit jaar moeten om een perfecte kerst te hebben.

Weer een ander vindt kerst ideaal, want op 2e kerstdag is ikea open en daar kun je lekkere zweedse gehaktballetjes eten en goedkoop meubelen.

Weer een ander verdient met kerst de meeste ballen van het jaar, hij/zij bezit namelijk een restaurant waar met kerst de grootste omzet gehaald wordt, een goeie kerst is met flink veel ballen!

Weer een ander vindt kerst maar niks omdatie dan niet kan voetballen, basketballen, golfen of tennissen.

En dan is er nog iemand die zichzelf beseft dat het met kerst juist niet om eten draait, iemand die de familie en de buurt uitnodigt om bij hem/haar thuis stampot met gehaktballen te komen eten en de tijd en het geld dat anders naar het kerstdiner zou gaan besteed aan aandacht voor de ander en delen met de ander.

Wat zou jij doen? Wat zou Jezus doen, degene waar het met kerst eigenlijk om draait, maar die we bijna niet meer zien liggen in de kribbe vanwege al die ballen waar we ons druk om maken?

Welkom

Foto's

bekijk hier de foto's van de dienst 'kerst? De ballen!'

Nieuwe viering